Az A csoportban játszó párok meghatározása

 

 

1.      A piliscsabai verseny alapján 9 pár

1.1.    Amennyiben legfeljebb 9 olyan pár jelentkezik az A csoportba, melynek egyik tagja a 2009. évi piliscsabai párosverseny 1-9. helyének valamelyikén végzett, úgy ezek a párok az A csoportos helyet automatikusan megkapják és az esetlegesen fennmaradó helyek a 2. pont szerint kiosztható helyek számát növelik.

1.2.   Amennyiben legalább 10 olyan pár jelentkezik az A csoportba, melynek egyik tagja a 2009. évi piliscsabai párosverseny 1-9. helyének valamelyikén végzett, úgy a rendező a következőképpen jár el:

1.2.1.      Amennyiben a jelentkező pár mindkét tagja a 2009. évi piliscsabai párosverseny 1-9. helyének valamelyikén végzett, vagy a pár egyik tagja végzett ott, de az a játékos ,aki e tag partnere volt a piliscsabai párosversenyen nem jelentkezett az A csoportba, akkor ez a pár az A csoportos helyet megkapja.

1.2.2.      Az 1.2.1 pont szerint már A csoportos helyet szerzett párokat nem tekintve kiosztásra kerül a 2.pont alapján 11 hely.

1.2.3.      Amennyiben az 1.2.2 pont szerinti kiosztás után azon párok száma melynek egyik tagja a 2009. évi piliscsabai párosverseny 1-9. helyének valamelyikén végzett, nagyobb, mint a kiosztható 9 helyből az 1.2.1 pont szerinti kiosztás után maradó helyek száma, a rendező ezeket a párokat mesterpont alapján (ld.2.pont) rangsorolja, és ez alapján osztja ki a megmaradó helyeket.

1.2.4.      Amennyiben az 1.2.2 pont szerinti kiosztás után azon párok száma melynek egyik tagja a 2009. évi piliscsabai párosverseny 1-9. helyének valamelyikén végzett, nem nagyobb, mint a kiosztható 9 helyből az 1.2.1 pont szerinti kiosztás után maradó helyek száma, úgy ezek a párok az A csoportos megkapják és az esetlegesen fennmaradó helyek a 2. pont szerint kiosztható helyek számát növelik.

2.      A mesterpont-lista alapján 11 pár

A rendező a párokat a pár két tagjának mesterpont-összege alapján rangsorolja. Mesterpont alatt a 2009. évi Magyar Kupa kiemeléséhez használt listán szereplő értéket kell érteni. Külföldi játékos mesterpont-értékét a rendező egyedileg határozza meg.

3.      Szabad kártyával 2 pár

A rendező jogosult legfeljebb 2 párnak szabad kártyát adni. Amennyiben ezzel a jogával nem vagy csak részben él, úgy a ki nem osztott helyek a 2. pont szerint kiosztható helyek számát növelik.